čtvrtek 5. prosince 2013

Španělsko aneb Winter is coming


Trpíte omylem a myslíte, že Španělsko je destinace spojovaná s teplem, opalováním a polonahými těly na pláži? Pak se sakra vzpamatujte!

Poznatek #66: Jestliže vás napadne taková blbost jako mě a budete chtít jezdit celou dobu Erasmu do školy na kole protože vám to přijde jako dobrý nápad, tak se nad tím trochu zamyslete a zkuste si odpovědět tyhle otázky...
  • Mám bundu která neprofoukne? (...a čepici a boty a rukavice...?)
  • Nebude mi vadit, že přijedu do školy lehce orosen? (Popřípadě nebude mi vadit, že se budu převlékat na toaletách a místní Španělé už budou brát jako rutinní záležitost to, že potkají polonahého Erasmáka převlékajícího se na záchodě..?)
  • Stojí mi to za to? (ono 6km do kopce takhle po ránu. Navíc rychle, protože vyjíždíte klasicky pozdě. Navíc i když jedete rychle, tak vždy dorazíte o 10 minut později na hodinu, protože jste to prostě vy...)
Závěr: Pokud váháte nad všemi z těchto otázek- pak jste na tom jako já a tudíž jste vhodný adept na celoroční ježdění na kole. Gratuluji!!

Barbora at bicycly
Vzpomínka na letní ježdění na kole. (za fotku patří dík Zuzce a Báře)


#67: Pokud už se blíží zima a ochladilo se k bodu Španělského mrazu (pod 15°C), tak na takové blbosti jako je jezdit do Granady na výlet zapomeňte! Obzvlášť pokud nemáte potřebnou výbavu v podobě zimní bundy, kulichu a bot s hrubší podrážkou než 5mm :/

Weather in Malaga and Granada
Ano, i tady máme extrémní podmínky... (3.12.2013, Google)

#68: Budete trávit spoustu času v knihovně... ne proto, že by jste chtěli studovat, ale proto, že je to jediné místo, kde je více než 15°C!! (ještě že všichni mají ty laptopy od HP které to tam vytápějí :)) )

#69: Občas si ráno vyběhnete (protože se potřebujete zahřát). Ač to doma po ránu nemáte ve zvyku, tady je to možné - jednak proto, že vás těší, že vy můžete dělat jednoduše to, co doma nemůžou až tak jednoduše (sníh, tma, smog, ...) a hlavně běžet ráno kolem pláže, vidět vlnící se moře a vycházející slunce je něco, co dokáže příjemně nastartovat den :) (mějte mě rádi!! :D )

Malaga beach
Ranní joging (9 hodin)

#70: Ač jste v nejteplejší zemi Evropy a dokonce na jednom z nejteplejších míst v Evropě (dle wiki nejteplejší místo Evropy nějaký močál u Córdoby...) vězte, že v noci přes zimu není co závidět (neb ti lidoopi nemají v domech topení! a jejich okna nejsou vakuovaná, plastová, či euro... ba dokonce ani dřevěná. Ti španělští exoti mají ŽELEZNÉ rámy (pokud jste to nikdy neslyšeli a váháte nad tím jestli profukují nebo ne tak se podívejte na fotku tří náhodných Erasmáků a odpovězte si sami):/ )

Erasmus in malaga
Erasmus v Malaze!!!

#71: Občas si budete připadat jak Jamajčan dokonce i v knihovně...

Ač v nejteplejší místnosti, tak jsou rukavice nutností... druhá fotka
je na důkaz toho, že i v hodinách je Erasmákovi zima.

Žádné komentáře:

Okomentovat