úterý 17. prosince 2013

Prokrastinace, svítící Málaga, Víno a VÁNOCE!!

Předvánoční vydání poznatků. Užijte si oddychové Vánoce a náležitě přivítejte Nový rok :) a pokud jste ve Španělsku, tak si dejte bacha, ať vás nesrazí auto :)

#72: Jestliže ráno vyjíždíte do školy pozdě a je vám jasné, že už nemáte šanci přijít včas - udělejte si toasty... Je přece jedno jestli přijdete později o minutu nebo o 30... aneb prokrastinace ve Španělsku chytla jiný směr :D

Grill cheese ráno!!! :)


#73: Jazykové bariéry jsou denním chlebem. Například uvidíte pohlednou Francouzku a tak se s ní budete chtít pobavit. Jenže brzy narazíte- neumí moc mluvit anglicky (avšak rozumí). Důležité je pak zvolit správný kompromis a nehrát si na hrdinu! Já zkoušel verzi - ty budeš mluvit anglicky a já španělsky (v rámci procvičení a navíc si budete připadat normálněji, když ani jeden z vás nebude schopný vyslovit plynule větu)... ono to pak dopadne tak, že vás bude po hodině konverzace bolet hlava a sdělíte si informaci typu "ve středu nemám školu".

#74: Když vám spolubydla zanechá po probdělé noci zprávu ať ho po dvou hodinách spánku probudíte- ani se nesnažte. A když už se vám to náhodou podaří a on se vás bude snažit přesvědčit, že už je probuzený - neopouštějte dům před ním... nejspíš hned po tom co zabouchnete dveře bude pokračovat ve spánku.

#75: Když přijde zima- tak Málaga svítí... a když říkám svítí- nemyslím tím ochablé blikající lampičky na Svoboďáku, či na Masarykáči... Mám na mysli světlo rovnající se dennímu světlu :D (dle údajů některých za €800 000, krize no... prý to bývalo větší)

Calle Larios 23:00

#76: Když se Málaga rozhodne rozsvítit, tak to udělá na hodně ulicích. Naše ulice taky svítí... Nicméně podle vzhledu osvětlení soudím, že naše ulice nepatří mezi ty nejoblíbenější...

Naše přirozené osvětlení...

#77: V poklidném životě každého cestovatele nastane moment, kdy vám poklidnou komfortní zónu naruší vaši milovaní otravní kamarádi, kteří vás budou decentně, avšak zároveň intenzivně upozorňovat na to, že jim ještě nepřišel pohled z krásných krajů z jihu. Jediné doporučení je snad - sebrat všechnu odvahu, tužku, známky, pohledy a flašku vína a vrhnout se na psaní :))

Známka punku...

#78: Rozhoupete-li se a vydáte se konečně do restaurace kterou vám všichni místní i nemístní doporučují zejména kvůli typičnosti zdejšího podávaného vína - připravte se na cukrový šok! Restaurace El Pimpi je sice opravdu stylová. Mnoho erasmáků si dokonce myslí, že jí vlastní rodák z Málagy - Andonio Banderas (není divu- visí tam přece jeho fotka a který majitel by si do své restaurace nevystavil vlastní fotku...). Nicméně víno tady chutná jako sladký mošt, nebo naopak jako víno na vaření... Hold nejsme asi takoví gurmáni.

Sladký a ještě sladší :)

#79: Informace předávaná mezi erasmýky značně degeneruje!! (původně z "Mají tam fotku Antonia Banderase, tak tam asi párkrát byl" na "Tu restauraci vlastní Antonio Banderas a občas tam i zpívá")

#80: Když se rozhodnete Vánoce oslavit se svými zdejšími kamarády a řeknete jim, že bude slavnostní večeře- připravte si obrovský stůl, protože každý donese hromadu dobrot a tak možná nebudete mít dostatek místa na servírování... :)

Vánoce v Málaze

Žádné komentáře:

Okomentovat