pátek 15. listopadu 2013

Hory, špitál, holič a opět skvělá španělská klávesnice...

#51: Na horách se tu potulují různé zvěrstva... a tak vás nepřekvapí, že potkáte kolem chodníčku pobíhat divoké koně :)

#52: Když potkáte na horách kozy, ovce, kozorohy nebo místní kamzíky - vůbec vás to nezaskočí, protože jste si přečetli poznatek #51.

#53: Když potkáte krávu, která se rozhodla, že vám bude dělat průvodkyni a celou dobu jde po chodníku před vámi tak, že ji nejde předběhnout- to už vás může trochu rozhodit- obzvlášť, když spěcháte. Budete ve střehu o to víc, když zjistíte, že se jedná o tele (ono mláďata jsou celkem hravá... ). No a jestli se telátko uráčí vás pustit před sebe - nejásejte. Ono se vám taky může stát to, že vám telátko jen dává náskok... a tak se po pár minutách otočíte a za vámi běží skupinka turistů a za nimi vysmáté tele (což není až taková sranda, protože ač je to tele, tak to má rohy větší než hlavu). True story - Sierra Nevada cesta na Mulhacen.

Jedna nenápadně tvářící se kravka u chodníku...


#54: Hory jsou jedno z mála míst, kde se dá na jihu spatřit podzim (padající listí, barvičky, atd...) :)

Cesta na Mulhacén na podzim.

#55: Hory jsou jedno z mála míst, kde se modrá čára na mapě shoduje s realitou a opravdu uvidíte tekoucí vodu i jinde než v koupelně!!!

#55: Hory jsou ale taky jedno z mála míst, kde na podzim v noci tahle slavná voda mrzne a tak budete nejspíš mrznout i vy :/ (my jsme mrzli a ráno se procházeli po zamrzlém jezírku :))

#56: Až přijdete z hor, tak se vám možná stane to to co mě- budete potřebovat jít k doktorovi :/ Uděláte si tahák (španělských překladů toho co vás bolí) a vyrazíte. Nezačínejte rozhovor na recepci slovy "Mluvíte Anglicky"? Zbytečné- chvíli bude recepční machrovat s nějakým málem co umí anglicky a zakončí to, že mluví jen Španělsky. Teď chlapíka za pultem zaskočíte- vytáhnete totiž tahák :-) řeknete mu co vás bolí a že chcete vidět doktora a antibiotika. On na vás hledí jak kdyby nikdy neviděl nemocného člověka nebo co. Pošle vás udělat si kopii pasu a kartičky pojišťovny (ač tam mají 5 tiskáren - a to nepřeháním - tak ani jednu kopírku). V copycentru se už vyznáte (poznatek #24- eurofólie), takže bez problému. Za chvíli se vracíte a jdete k přepážce kde je milejší paní než ten páprda. Paní je překvapená, že jste z ČR a vychválí ji jako nádhernou zemi(teda myslím, že chválila :D ). Potěšila.
Vy mezitím nemáte 37,4° ale 38,2° jak se soustředíte na všechny ty "konverzace". Nakonec (po tom co vás naťuká do nemocničního systému) se vás zeptá, jestli potřebujete schůzku s doktorem...?????? A teď na rovinu- přijde to někomu normální? :-D hodinu tam šaškujete a proč asi?... Nudíte se a máte rádi nemocniční prostředí? No jasně... Schůzka domluvena na zítra.

Nevyužitá pozvánka k doktorovi.

#56: Jdete z nemocnice. Jste mírně rozhozený a je vám fest na nic. Navíc vám vlasy padají do očí a to je dost protivné. Už nějaký ten pátek se rozhodujete jít k holiči (ke kterému normálně nechodíte, protože holičům prostě nevěříte). No a jak je vám na nic, tak si řeknete, že horší už to být nemůže a jdete k holiči... CHYBA! Jste nemocný- neuvažujete jako zdravý člověk a činíte špatná rozhodnutí!
Sedíte teda u pánského holiče dole pod vaším bytem a čekáte až na vás přijde řada. Jsou tam dva holiči a tak je sledujete co provádějí svým klientům. Jeden holič vypadá trochu méně jak Zohan, tak doufáte, že půjdete k němu. NE. Dříve je hotov Zohan. Usedáte do křesla.
A opět vytahujete tahák "Mírně zkrátit, boky trošilinku více, ofinu skoro vůbec". Zohan se směje a pouští se do toho (teď už vím, proč se smál).
Morduje vás 15 minut a pak vytáhne břitvu a přiloží vám ji na spánek... říkáte si- je to profesionál, nemůže se mi nic stát. Potom vytáhne holící strojek a začne vám s ním jezdit kolem hlavy... říkáte si- je to profesionál. Ale pak přijde s nůžkami a začne vám prostříhávat celou hlavu od kořenů... WTF? Platím €5 a mizím rychle na byt. Umývám hlavu a kadeře padaly a padaly.
Takže poučení "neříkat trošilinku více"... přijít a říct "Ostříhat, ale vůbec". To snad pochopí.

Místo činu!

#57: Moje nervy... na spanelske klavesnici neni jako ve zbytku sveta klavesova zkratka CTRL-A. Respektive je tam, ale znamena CTRL-S, nicmene CTRL-S znamena underline. A CTRL-G znamena CTRL-S. Nicmene stale nevim jak je CTRL-A ve spanelsku??? Vi to nekdo??(a taky tu samozrejme neni diakritika...)

Vystrizek z Wordu

#58: Jestli máte tu možnost a bolí vás v krku- pijte slivovici! Pakliže vás bolí v krku častěji, tak raději jen kloktejte slivovici. Třeba po takovémto vykloktání už nebudete muset k doktorovi :)

Poznámka: Když jsme u hor, tak tady je odkaz na menší report z našeho výstupu na Mulhacén >> odkaz.

2 komentáře:

  1. Jít k praktikovi, to ještě není žádný dobrodružství, tam mě vzali i stejný den, když jsem naléhal. Ale kdyby se Ti stalo, že bys potřeboval ke specialistovi, tak doporučuju vyhledat místo "centro de especialidade" nejbližší levnou letenku do Česka :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No.. doufám, že taková potřeba nebude. Nicméně dokážu si to živě představit :D

      Vymazat