sobota 12. října 2013

Série poznatků z návštěvy mé rodinky v Málaze

Poznatek #25: Chybí poznatek číslo 3

#26: Když se vám z ničeho nic v koupelně udělá loužička vody po každém osprchování- něco je špatně. Ale když se vytopí celá koupelna a voda zateče přes chodbu do pokojů- to už i Ital řekne "Mamma mia!". Není nic jednoduššího než vyhledat epicentrum vody (ve Španělsku malá, podezřelá dírečka v zemi) a podívat se mu na zoubek (já se díval a použil jsem jiné, více ostravštější slova než Mamma mia... viz fotka)





#27: Granada je nelítostná, kopcovitá mrcha! Nepoužívat v žádném případě zkratky, protože na google mapách nerozeznáte jestli je to přes kopec nebo ne.

#28: Zžijte se co nejdříve se Španělským zvykem siest. A uvědomte si, že i taková "atrakce" jako je park ve městě můžou být přes siestu zavřené... (a co hůř- park NA KOPCI ve městě).



#29: Brát ségru na její první ferratu na Camino del rey byl nápad odvážný... a říkat našim, že to zvládneme za hodinu ještě odvážnější (4h...!!! z toho 2 a půl byla psychická podpora typu "to dáš, to se neproboří... Tudy šla i Aďa, to musíš dát :D apod ... )



#30: Vzpomínáte si na poznatek "...nepoužívat zkratky..." #27? -> je třeba si ho zopakovat a podtrhnout a generalizovat na celé Španělsko! Jinak můžete dopadnout tak, že se budete brodit houštím, potokem a šplhat se do skály a nakonec půjdete kolejištěm...
->To jsem tak šel se ségrou z jedné ferraty zpátky :D

#31: Komunikace je důležitá! Dostanete-li se do situace, kdy potřebujete podepsat posvátné lejstro (learning agreement) osobou, která není k zastižení a potřebujete to teď, protože na vás tlačí domácí fakulta- není nad to použít komunikaci na velmi vysoké úrovni (zejména neverbální). Sedněte si před dveře osoby jejíž podpis potřebujete a tvařte se naprosto beznadějně, bezradně, bezmocně a buďte nemocný (to dojem bezmocnosti umocní). Do sedmi minut, aniž by jste cokoli dělali, se vás někdo ujme a osobu sežene téměř okamžitě a tak do cca 20-ti minut (7 minut bezmocnosti, 8 minut snažení se okolních osob vám pomoci, 5 minut čekání na osobu s magickým podpisem) máte podpis i když jste už už mysleli, že bude zle... :)
NEBO alternativní postup jak sehnat podpis: Nenechávat věci na poslední chvíli... ale to by pak byla nuda a asi by nebylo o čem psát :D

#32: Opice na Gibraltaru jsou věčně hladové. Takže když si budete chtít vytáhnout něco z batohu, tak vás okamžitě obklíčí a začnou vám prohrabávat batoh... Je třeba být obezřetný. Dokonce když jim už nabídnete (je to zakázané... takže oprava...). Když už vám vyrvou z ruky nějaký ten pamlsek, tak jim to pořád nestačí a opice budou hledat něco dalšího...


Žádné komentáře:

Okomentovat